audio
  • Without It
  • I Don't Know Just Why
  • Shaky Ground
Programma

Bio

  • guitars: Nir Shemmer (35)

Nir Shemmer, een muzikant met Israëlische roots, groeide op in de Koningin der badsteden. Hij begon al op jonge leeftijd naar muziek te luisteren. Hij pikte de gitaar op in zijn vroege tienerjaren en werd geïnspireerd door de pop- en rockgrootheden van begin jaren zeventig, denk: James Taylor en Jackson Browne.

Terwijl hij voornamelijk in coverbands speelde wilde hij stiekem altijd al zijn eigen muziek schrijven en opnemen. In het late voorjaar van 2020 werkte hij eindelijk samen met een oude vriend, de zeer getalenteerde muzikant Thomas Decock, om zijn eerste single ‘Shaky Ground’ op te nemen.

Opgenomen in Studio Ledeberg in Gent en geïnspireerd door hedendaagse artiesten als My Morning Jacket, Jason Isbell & The 400 Unit, Lukas Nelson & The Promise Of The Real en Ben Harper. ‘Shaky Ground’ gaat over gevoelens van wanhoop en hoop bij het zien van een partner die strijdt met mentale gezondheidsproblemen.

In februari 2021 verschijnt de tweede single ‘I Don’t Know Just Why’, een nummer met ontspannen Americana-feel en een knipoog naar de sound van Laurel Canyon met backings van the Nashvilliaanse zangeres Lauren Balthrop.

Eind de zomer staat alvast de derde single gepland.