audio
  • Silence In The Dark
  • Monsters
  • The Mirror
Programma

Bio

  • keys,strings,vocals: Séverine Cayron (30)

  • guitars: Nicholas Yates (40)

  • guitars,vocals: Pieter Peirsman (35)

  • percussion: Jordi Geuens (36)

Valkø is een veelzijdig artieste met Brussel als thuisbasis. Ze is actief als actrice, zangeres, componiste, celliste en songwriter, en wordt wel eens vergeleken met popsterren als Kate Bush, Beth Gibbons of Alison Goldfrapp.

Met Valkø waan je je zo in een film van Tim Burton, de begingeneriek van je eigen Bondfilm of het plot van je persoonlijke Philip K. Dick-roman. Valkø doet je spontaan mijmeren over de beginselen van elegantie en emotie, op de tonen van haar unieke, zinderende en bezielde stem die sierlijk lijkt te koorddansen.

In 2010 bracht ze een eerste album, ‘Winter Hopes’, uit onder het pseudoniem Auryn, waarmee ze te zien was op tal van podia. Haar tweede werk, een ep met vijf nummers, bracht ze in 2016 uit onder de naam Valkø en kreeg de titel ‘This Kind of Game’.

Met haar tweede ep ‘Monsters’ zet Valkø haar eerste stappen als producer met de steun van de enthousiaste Leo Abrahams, de Londense producer die onder meer samenwerkt met Brian Eno, Oscar and The Wolf en Florence & The Machine.

Met ‘Monsters’ (release oktober 2021), door Valkø zelf geproducet en gearrangeerd, treedt de zangeres in 2021 opnieuw voor het voetlicht. De ep werd in Londen gemixt door Max Prior, assistent van Craig Silvey (Arcade Fire, Portishead, Goldfrapp, The Peechees, Anna Calvi, Florence & The Machine enz.) en schenkt Valkø een Britse sound die ze een geheel eigen invulling geeft.

Line-up: Séverine Cayron, Pieter Peirsman (Hooverphonic, Slow Pilot), Nicholas Yates, Jordi Geuens (Selah Sue, Novastar,…)